Over Bekkencentrum

Het Bekkencentrum werkt met gerenommeerde bekkenfysiotherapeuten nauw samen aan de verdere uitbouw en onderbouwing van het vak bekkenfysiotherapie.

De bundeling van kennis, ervaring en samenwerking met andere disciplines moet leiden tot een regionaal eerstelijns kenniscentrum voor bekken gerelateerde klachten. Het bekkencentrum is daarmee uniek in Nederland. Top zorg is ons doel!

De diensten van het bekkencentrum worden op 4 locaties aangeboden. Binnen twee jaar openen wij een nieuw centrum in Eindhoven. Dit zal een eerstelijns kenniscentrum zijn waarin allerlei specialisten op het gebied van bekkenklachten met elkaar samenwerken.

Cliënten, verwijzers en collega bekkenfysiotherapeuten kunnen bij het Bekkencentrum terecht voor onderzoek, advies en behandeling.  De andere locaties blijven daarnaast bestaan.

Bekkenfysiotherapeute Antoinette Manders-de Groot is medeoprichter van het multidisciplinair bekkenbodemteam in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Daarin werken zij en Quirine van der Weide samen met urologen, gynaecologen, chirurgen, maag-darm-leverartsen en verpleegkundig specialisten. Eens in de twee weken hebben zij gezamenlijk overleg in het ziekenhuis met deze medisch specialisten.

Ellen Hawinkels en Pytha Albers zijn al jaren actief in het bekkenbodem team “bekkenzorg” van de bekkenpoli van het Maxima Medisch Centrum waar zij 2x per maand op dinsdag poli draaien met o.a. de uroloog, gynaecoloog, chirurg, pijnarts, seksuoloog en continentieverpleegkundige.

Daarnaast is er nog een zeer nauwe samenwerking met:

  • Huisartsen
  • Verloskundigen
  • Manueeltherapeuten
  • Kinderartsen
  • Pipopoli MMC